Edith (93) sykler seg til sprekere bein og flere lufteturer

Edith Haneborg (93) sykler med Motiview inne, slik at hun kan være mer ute. Det har gitt gode resultater.

Edith Haneborg (93) sykler med Motiview inne, slik at hun kan være mer ute. Det har gitt gode resultater.

Etter to sykehusopphold sommeren 2014 gikk Edith Haneborg (93) litt ned i kjelleren både fysisk og psykisk. I stedet for å bli værende der tok den viljesterke damen grep og begynte å trene for å komme seg opp og ut igjen. Flere dager i uken sitter Haneborg seg på sykkelen foran tv-skjermen på Solheim alderspensjonat i Bergen. Mens hun trener ser hun på filmer fra hele landet.

- Jeg klarte ikke å gå til butikken en gang uten å måtte ta mange hvilepauser underveis, forteller Haneborg og refererer til den lokale matbutikken som ligger hundre meter ned en liten bakke i Solheimsviken.

- Jeg har brukt Motiview bevisst for å trene meg opp igjen etter sykehusoppholdene, nå kan jeg gå uten stans frem og tilbake, til og med med last på rullatoren, smiler 93-åringen stolt.

Jeg ser på denne når jeg skal bestemme hvilken film jeg skal trene til

Jeg ser på denne når jeg skal bestemme hvilken film jeg skal trene til

Populært tilbud

Solheim alderspensjonat har hatt Motiview i snart et år, det har vært et flittig brukt tilbud av både beboerne og andre brukere av senteret.

- Motiview er veldig populært, forteller daglig leder Elisabeth Mjelde.
- Det er en økonomisk investering, men det er verdt det, sier hun uten å tenke seg om.

- Vi mener Motiview gir både god helse- og trivselseffekt. Det å ha en aktiv alderdom, hvor en kan gå ut og farte, er en verdi som ikke kan betales med penger.

- Motitech som står bak konseptet har imponert oss, de er veldig lydhøre og tar i mot innspill og ønsker. I tillegg kommer det stadig vekk nye filmer til appen, sier Mjelde.

Solheim Alderspensjonat har laget en oversikt over alle sykkelrutene som finnes i Motiview-appen. Denne brukes flittig når det skal velges ut turer å sykle til.

- Jeg ser på denne når jeg skal bestemme hvilken film jeg skal trene til, sier Haneborg og viser frem oversikten med alle sykkelrutene som er filmet fra hele Norge.

- Nå har jeg sett steder fra hele landet, fra nord til sør. Mange av stedene har jeg vært tidligere i livet, andre er helt nye. Det er spennende og morsomt, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Eli Marie slanket bort 11 kilo med Motiview-konseptet

35 mil

- Vet du, jeg har snart syklet hele 35 mil, forteller Haneborg stolt. Hver sykkeltur blir nøye registrert, slik at hun kan følge med på sin egen innsats.

Når hun har nådd 35 mil skal motstanden på beina økes til 8, det har hun bestemt.

- Så sant jeg kan, sykler jeg hver ukedag, sier Haneborg. Målet til alderspensjonatet er å sykle Norge på tvers, og det er ingen tvil om hvem som har bidratt mye til at målet snart er nådd.

- Jeg liker veldig godt Motiview, og jeg bruker det for å få bedre helse og sterkere bein. Slik at jeg kan komme meg mer ut sammen med «tjommien» min, avslutter Haneborg på klingende bergensk og peker bort på rullatoren.

Kjenner du noen som har fått et lettere liv etter å ha tatt i bruk Motiview? Vi vil gjerne høre din historie, send den til post@motitech.no. Tusen takk!