Eli Marie (75) fikk filmønsket oppfylt

Eli Marie sykler på tur i Haugesund, selv om hun bor på sykehjem i Bergen. Med Motiview kan hun trene til videoer fra barndomstraktene.

Eli Marie sykler på tur i Haugesund, selv om hun bor på sykehjem i Bergen. Med Motiview kan hun trene til videoer fra barndomstraktene.

Eli Marie Nysing (75) har imponert mang en helsearbeider, pårørende og andre. Etter at hun fikk Alzheimers og flyttet på Nykirkehjemmet i Bergen ble hun introdusert til treningskonseptet Motiview. Filmer fra Bergens gater og en spesialtilpasset sykkel motiverte henne til å begynne å trene. Treningsøktene forandret livet hennes, humøret ble bedre og overvekten ble redusert.

Selv om Eli Marie trivdes med å sykle til filmene fra Bergens gater ytret hun et ønske til Motitech da vi besøkte henne i januar; hun ville gjerne ha en video fra Haugesund slik at hun kunne se stedet hvor hun vokste opp.

Vi i Motitech ble så imponert over den aktive damen at vi bestemte oss for å oppfylle drømmen hennes om å kunne dra på «sykkeltur» i Haugesund igjen.

Etter litt research hos de pårørende dro filmteamet vårt på tur til Haugesund og lagde en film spesialtilpasset for den aktive 75-åringen. Turen som vises på filmen går fra Hagland festning , forbi Breiavatnet og avsluttes ved Tittelnesvegen. Innlagt på turen er det også gjort et stopp utenfor huset hvor Eli Marie vokste opp.

2014-03-18 Motitech Motivasjonsseminar-33.jpg

Det var mange som hadde møtt opp på Nykirkehjemmet for å se når Eli Marie for første gang skulle sykle til filmen fra Haugesund. Så mange at hun i første øyeblikk heller måtte fokusere på alle oppmerksomheten hun fikk enn på filmen.

Men når turen gikk forbi den nedlagte skolen hun hadde gått på og ikke minst stoppet utenfor barndomshjemmet viste hun tydlig stor gjennkjennelse. Når att på til sangen Amanda fra Haugesund ble spilt, fikk publikum være publikum. Dette er nemlig en sang Eli Marie har likt godt, så da var det bare å synge godt med - til publikums store glede.

Et par uker etter at Eli-Marie fikk den spesialtilpassede filmen kan Bjarte Årland ved Nykirkehjemmet fortelle at filmen er tatt i bruk flere ganger allerede. Han bekrefter også ovenfor Motitech at gjennkjennelsesverdien har vært stor og forteller at Eli Marie har tydelig vist at hun kjenner seg igjen fra steder i filmen.

Som Motiview-kunde får du tilgang på alle videoer som blir produsert gjennom et filmbibliotek. På denne måten kan treningen bli mer tilpasset til den enkelte bruker, og gi høyere gjenkjennelsesverdi. Musikken til filmene kan også tilpasses. Noen liker country mens andre liker visesang – ved ulike musikkvalg blir treningen mer motiverende.