Glimt fra Motivasjonskonferansen

Den 23. mars avholdt Motitech sin første Motivasjonskonferanse noen sinne. Vi håper og tror at alle deltakerne hadde en like god opplevelse som oss.

Programmet var variert og i videoen over, ser du litt av hva vi fikk formidlet fra scenen. Vi var heldig å få med oss to av landets fremste forskere på aldring og helse. Disse to innleggene har vi valgt å legge ut i sin helhet:  

Elisabeth W. Telenius
Telenius er fysioterapeut, arbeider som forsker ved Nasjonal kompetansesenter for aldring og helse. Hennes doktorgradsprosjekt var en studie der de undersøkte effekten av fysisk trening på 170 sykehjemsbeboere med demens. Elisabeth er veldig engasjert i arbeidet med å øke fysisk aktivitetsnivå for dem som bor på sykehjemmene våre. Hun vant Leon Jarners Minnefond sin Forskningspris i 2016.
Innlegget til Elisabeth W Telenius finner du ved å klikke her.

Anne Marie Mork Rokstad
Rokstad er sykepleier, ansatt som post.doc. ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og som førsteamanuensis ved Høgskolen i Molde. Hun har en doktorgrad fra Universitetet i Oslo, Institutt for klinisk medisin og har skrevet boken: "Se hvem jeg er! Personsentrert omsorg ved demens".
Innlegget til Anne Marie Mork Rokstad finner du ved å klikke her.

Under konferansen ble også historiens første Motivasjonspris delt ut. Denne ble tildelt Torunn Brottveit for hennes arbeid med å inkludere flyktninger som sykkelverter.

 

 

INSPIRERENDE: Norgesrekordholder i styrkeløft, Unni Olsen, sammen med vinner av sykepleieprisen i Bergen 2016, Tor Engevik.

Fulltegnet konferanse

Konferansesalen på Scandic Ørnen i Bergen var full til siste benkerad med 190 deltakere fra hele Norge, samt noen fra Sverige. Konferansen ble åpnet av helsebyråd Vigdis Gåskjenn før tilhørerne fikk høre litt om historien til Motitech og starten sammen med Bergen kommune i 2013.

Brukerhistorier er et sentralt element for å formidle kunnskap og bruk av MOTiview. Flere av Motitechs kunder fikk derfor taletid fra scenen for å dele sine erfaringer med andre.

Alder er ingen hindring for trening. Det fikk salen demonstrert da 71 år gamle Unni Olsen kom på scenen sammen med sin mentor og vinner av sykepleieprisen, Tor Engevik. Olsen satt i 2016 hele 20 norgesrekorder i styrkeløft!

Det store trekkplasteret på konferansen ble for de fleste Dag Otto Lauritzen. Et svært inspirerende foredrag om magien utenfor komfortsonen.  

Konferansen var også kick-off for sykkel-VM for eldre!

Stikkord