Fag og inspirasjon - hånd i hånd

12.-13. november arrangerte Gaular kommune, i samarbeid med Bygstad helselag, et åpent seminar om fysisk aktivitet, kommunikasjon og samhandling med personer med demens. Pårørende og helsearbeidere fra hele regionen var invitert, og med støtte fra Nasjonalforeningen for folkehelse, Bygstad helselag og Gaular kommune var arrangementet helt gratis.

Laila Helland fra NKS Olaviken invitert som foredragsholder, og Motitech skulle også holde innlegg og demonstrere Motiview. I tillegg hadde Jorunn Kirketeig, fra pårørendegruppen i Førde kommune, et sterkt og personlig innlegg på onsdagskvelden, med en brennende oppfordring til større engasjement for denne pasientgruppen.

- Jeg pleier å si at jeg har ca 7 km til jobb, forteller Annlaug

- Jeg pleier å si at jeg har ca 7 km til jobb, forteller Annlaug

Gaular bygde- og sjukeheim har siden i vår hatt Motiview som tilbud til sine brukere, og flere av beboerne har allerede imponert stort ved sykkelen! Sykehjemmet ønsket imidlertid en bredere benyttelse av tilbudet på huset, da de så at enkelte avdelinger slet litt med å komme i gang og gjøre Motiview til en del av den daglige aktiviteten. Effekten og pågangen var svært stor der det ble brukt, så med litt ekstra drahjelp, treningskunnskap og inspirasjon håpet man at alle avdelinger skulle få erfare dette.

Representanter for Motitech var daglig leder, Jon Ingar Kjenes, og fysioterapeut, Silje Veland Kjenes, som i anledning besøket også fikk noen inspirerende møter med brukere på huset! En av dem var 90 år gamle Annlaug, som i løpet av 20 minutter tilbakelegger en strekning på rundt 7km - nesten hver dag!! ......

- Jeg pleier å si at jeg har ca 7 km til jobb, forteller hun.

Neste post på dagsprogrammet hennes er håndarbeid på arbeidsstua, der produksjonen til årets julebasar er i full sving!

Du kan se en liten videosnutt med Annlaug her... (Denne turen endte på hele 7,5 kilometer!)