Motivasjonsprisen til Monica

Monica_0.jpeg

Motivasjonsprisen er en pris som ble etablert i fjor og har som mål å hedre de som står på og yter det lille ekstra for de eldre.
Det er utrolig mange av støtteapparatene rundt om som inspirerer og motiverer både sine kollegaer, syklistene våre og helsepersonell ved andre institusjoner i inn- og utland. Men i år falt valget på Monica Grøttebø Knapstad, kultur- og frivillighetskoordinator ved Fantoft omsorgssenter.

Ble inspirert på Motivasjonskonferansen

Under Motivasjonskonferansen 2017, satt Monica Grøttebø Knapstad i salen og hørte Torunn Brottveit fortelle om sykkelvert-prosjektet i Arendal.

Les mer om Arendal-prosjektet her.

Dette inspirerte så mye at frivillighetskoordinatoren ved Fantoft Omsorgssenter satte seg et mål om å få etablert ordningen i Bergen. Under ett år etter, rulles ordningen ut i Bergen kommune.

Har skapt sin egen stilling

Grøttebø Knapstad har hatt et tett samarbeid med NAV, Introduksjonssenteret og besøkstjenesten til Røde Kors i prosessen med etableringen av sykkelvert-ordningen. I tillegg har hun skapt sin egen stilling i Bergen kommune som prosjektleder for sykkelvert-ordningen.

I neste uke starter opplæringen av de første sykkelvertene i Bergen kommune.

- Min visjon er at alle sykehjemmene i Bergen skal kunne benytte seg av sykkelverter. De eldre får fysisk mosjon og god oppfølging, helsepersonell får en ekstra ressurs med på laget i en travel hverdag, sykkelvertene får en unik praksisplass og etter hvert vil vi knytte opp de frivillige som får samarbeide med sykkelvertene og de eldre. Med andre ord vinn-vinn, for alle parter. Jeg har stor tro på dette, her ligger det gode muligheter, sa hun til Bergen kommunes egne nettsider i høst.