Prins William prøvde Motiview

Prins William satte seg på sykkelen og fikk en tur i St. Andrews der han i sin tid møtte Hertuginne Kate.

Som en av kun fire norske bedrifter, ble Motitech valgt til å presentere seg for Hertugen og Hertuginnen av Cambridge, samt det norske kronprinsparet under det offisielle Norgesbesøket 1. februar.

Avislenker fra besøket nederst i saken.

Kongelig mimrefilm

Da forespørselen om det kongelige møtet dukket opp i mailboksen til Motitech, var det bare å kaste seg rundt for å planlegge møtet best mulig.

- Vi hadde 4 minutter å presentere oss på, så da gjaldt det å forklare mest mulig på kortest mulig tid. Og hva er vel bedre enn å gi dem gjenkjennelse og minneframkalling. Det er jo det hele konseptet Motiview handler om, sier daglig leder i Motitech, Jon Ingar Kjenes.

Via den britiske ambassaden i Norge, kom Motitech i kontakt med Kensington Palace i England. Målet var å røkte ut hvor Hertugparet traff hverandre første gang.

- Vi fikk vite at de to traff hverandre på universitetet i St. Andrews i Skottland. Så fikk vi også tips om hva favorittmusikken til prins William var. Da var det bare å gå i gang, forteller Kjenes.

Han tok med seg opptaksutstyr og reiste til St.Andrews for å filme gatene, kafeen, internatet og universitetet prins William og Hertuginne Kate vandret i da de traff hverandre.

- Der var rommet mitt

De fire norske selskapene som fikk møte de kongelige hadde på forhånd fått tilmålt 4 minutter hver. Men tidsskjemaet sprakk da Prins William, Hertuginne Kate, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit kom til Motitech sin stand på gründerstedet MESH i Oslo.

- De ville jo ikke gå, skratter Jon Ingar som forteller om stor entusiasme da Prins William pekte på rommet sitt da han syklet forbi internatet på St. Andrews.

Det ble også et artig øyeblikk da Kjenes satt på Ellie Gouldings “Your Song” til filmen. En sang Motitech på forhånd hadde fått beskjed om var spesiell for Hertugparet.

- Det var denne de danset til i bryllupet. Så Hertuginne Kate klappet Hertug William på ryggen da denne kom på. Jeg spurte om de ville ta seg en dans, forteller Kjenes.

Dronning Elizabeth på sykkel?

I høst ble det kjent at Motitech har fått støtte til et prosjekt i England. Satsingen har også ført til at Motitech har etablert et eget kontor i London.
Les mer om prosjektet her

Å få vist fram Motiview til de kongelige fra Storbritannia, kunne med andre ord ikke passet bedre.

- Det er jo lov å håpe at vi får se dronning Elizabeth på en Motiview-sykkel etterhvert, hehe, sier salgs- og administrasjonssjef i Motitech, Torbjørn Langeland.

Møtet mellom Motitech og de kongelige fra Storbritannia og Norge, ble behørig omtalt i både norsk og utenlandsk media. Her er noen lenker:

The Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/01/duke-duchess-cambridge-take-trip-back-began-st-andrews/

Kensington Palace og the Royal Family sin egen twitter-konto ble også brukt til å spre budskapet:
https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/959096061267726336

Shifter: (Norsk side)
https://shifter.no/motitech-viste-eldre-teknologi-til-hertugen-na-haper-de-dronningen-setter-seg-pa-sykkelen/