Hvert år arrangerer vi Sykkel VM for eldre over hele verden, hvor eldre og personer med demens konkurrerer om pokaler, heder og ære. Her inne kan du lære mer om prosjektet, resultatene og se bilder fra hele verden.

I tillegg til de dokumenterte effektene med Motiview konseptet, så ser vi at en konkurranse som Sykkel-VM for eldre gir ekstra motivasjon til både deltakere, ansatte og pårørende.

På denne siden vil du finne siste nytt om Sykkel-VM, fra nå av kalt Road Worlds for Seniors, samt resultatlistene.

Siste nytt fra Road Worlds for Seniors

BILDEKARUSELL FRA SYKKEL-VM 2018:


Historien til “Sykkel-VM for eldre”

IMG_0927.jpg

Sykkel-VM for eldre ble første gang arrangert i 2017. Da inngikk Motitech et samarbeid med Bergen2017 som var arrangør for UCIs sykkel-VM i Bergen.
Les mer om samarbeidet her.
”Sykkel-VM for eldre” ble en del av folkehelsekampanjen til mesterskapet og hadde et godt samarbeid med arrangørene.

Med 1100 syklister fra fem land , ble “Sykkel-VM for eldre” eller “Road Worlds for Seniors” en kjempesuksess. Kledd i t-skjorter, sykkel-capser og buttons i eget VM-design, syklet deltakerne 30.000 km på de seks ukene konkurransen varte.

Allerede etter historiens første mesterskap ble det besluttet at “Sykkel-VM for eldre” skulle bli et årlig mesterskap på lik linje med proffenes VM.

I 2018 var det nesten 2500 syklister fra sykehjem, dagsenter og seniorsenter påmeldt fra Norge, Sverige, Danmark, Island, Canada og England. På de 4 ukene konkurransen varte, ble det tilbakelagt fantastiske 52.000 km.

Basert på entusiasmen, gleden og tilbakemeldingen fra deltakere og støtteapparat, har vi besluttet å gjøre “Road Worlds for Seniors” til verdens største idrettsarrangement!