Klarte ikke vente på VM

Catrine Myhre er både frivillig og syklist på Furuset Seniorsenter. 21 syklister deltok i mai i Tour de Furuset. (Foto: Jennie Rønnquist)

Catrine Myhre er både frivillig og syklist på Furuset Seniorsenter. 21 syklister deltok i mai i Tour de Furuset. (Foto: Jennie Rønnquist)

I påvente av sykkel-VM som starter i september, arrangerte Furuset Seniorsenter sin egen konkurranse- Tour de Furuset.

I hele mai har brukerne på Furuset seniorsenter konkurrert om heder og ære i sitt eget Tour de Furuset. For når det fremdeles er noen måneder igjen til Road Worlds for Seniors (sykkel-VM) må det konkurreres.

-Vi hadde kø på syklene og så hvordan sykkel-VM engasjerte i fjor. Så derfor valgte vi å lage vår egen lille konkurranse mens vi venter på et nytt mesterskap. Og dette motiverer, skaper engasjement og vekker konkurranseinstinktet, forteller Jennie Rønnquist som er miljøterapeut.

LES MER OM ROAD WORLDS FOR SENIORS


2084,9 km tilbakelagt på 4 uker    

De 21 deltakerne som stod på startstreken i historiens første Tour de Furuset, tilbakela en meget respektabel distanse.

- Det ble som i sykkel-VM en skikkelig strid mot slutten der deltakerne sjekket hvordan de lå an. Skikkelig gøy å se, forteller Rønnquist som legger til at syklingen også har blitt en veldig sosial arena der de sitter og snakker sammen.


Sykling til hele verden

Cathrine Myhr har vært engasjert i Tour de Furuset både som frivillig og som syklist
-For å holde formen ved like eller starte å trene for å komme i form så er terapi-sykkelen perfekt for oss med ulike funksjonsnivå. Det betyr at alle kan trene samtidig, noen på denne sykkelen og noen på de ordinære ergometersyklene, forteller Catta  

Selv må Cathrine bruke terapi-sykkelen på grunn av at hun har totalprotese i det ene kneet og et annet kne som etterhvert må skiftes ut.

Den mestringsfølelsen av å konkurrere med seg selv og sykle med andre er helsegevinst både psykisk og fysisk
— Cathrine Myhr Syklist og frivillig på Furuset Seniorsenter-I tillegg har jeg utbrudd av artrose i alle ledd som stivner og er vonde. Selv om jeg kun er 55 år så kan man ha behov for terapi-sykkel da den er perfekt til diverse nivåer angående helse.

PREMEPALLEN: Medalje, gavekort og drikkeflaske til pallplassene. (FOTO: Jennie Rønnquist)

PREMEPALLEN: Medalje, gavekort og drikkeflaske til pallplassene. (FOTO: Jennie Rønnquist)

Hun trekker frem samholdet og det at de kan sykle til hele verden som viktige verdier i syklingen.
-Samholdet er viktig. Fra å være 5-6 aktive på sykkel så ble det totalt 21 personer som deltok. Det var kø og ventetid nesten hver dag så jeg håper det kommer en motiview sykkel til, med god rabatt, he-he. Så er det veldig stas å sykle etter steder på videoene som er laget. Fra India til Nord Norge. Stort utvalg fra hele verden.

Gleder seg stort til Road Worlds for Seniors

De siste uken av konkurransen ble det virkelig tråkket til fra deltakerne som hadde et aldersspenn fra 55 til 99 år.

Tour de Furuset ble en suksess, men deltakerne hviler ikke på laurbærene av den grunn. Nå skal formen pleies fram til VM-start.
-Vi gleder oss til VM og starter forberedelsene rundt 20 august med «innsykling» slik at vi er tagget og klare til september. Ellers blir det individuell sykling fram til det.