Har syklet fra Oslo til Nairobi!

FANTASTISK INNSATS: På tre uker har deltakerne i "Sykkel-VM for eldre" snart syklet 1200 mil!

FANTASTISK INNSATS: På tre uker har deltakerne i "Sykkel-VM for eldre" snart syklet 1200 mil!

For tre uker siden la VM-syklistene ut på sine første kilometer. Så langt har de tilbakelagt nesten 1200 mil. Det tilsvarer strekningen Oslo, Norge-Nairobi, Kenya! 

Underveis har det også kommet til stadig flere syklister. "Sykkel-VM for eldre" har nå et felt med imponerende 1085 deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Canada.

Sykler 2,7 mil per dag

"Sykkel-VM for eldre" er ikke bare en konkurranse- det er også et konsept som skal skape økt trivsel, bedre form og godt humør på avdelingen.
Men flere av deltakerne har helt klart satt seg et mål om å bli kåret som verdensmester når konkurransen avsluttes.

I herreklassen har lederen per nå tilbakelagt i snitt 2,7 mil per dag i de tre konkurranseukene. Men han kan ikke føle seg trygg på seieren ennå. Det er mange uker igjen og bak halser et kobbel på flere seriøse utfordrere.

De fire beste i herreklassen har alle tilbakelagt over 30 mil så langt.

11 syklister over 10 mil

Hele 11 av deltakerne har syklet over 10 mil på tre uker. Det er rett og slett imponerende.

I kvinneklassen har lederen tilbakelagt over 31 mil, 6 mil bedre enn neste på listen. Begge sykler for institusjoner i Bergensområdet.

I lagkonkurransen er det, denne uken som forrige, lag fra Hordaland som dominerer de tre øverste plassene, men Sofienbergsenteret i Oslo har virkelig fått fart på pedalene og nærmer seg stadig toppen.