Karlstad ble VMs støtteapparat

BESTE STØTTEAPPARAT: Resurscentrum Rosenbad Karlstad får prisen VMs støtteapparat. (faksimile SVT)

BESTE STØTTEAPPARAT: Resurscentrum Rosenbad Karlstad får prisen VMs støtteapparat. (faksimile SVT)

Jobben med å kåre VMs beste støtteapparat ble en mye vanskeligere jobb en først forestilt. Kriteriene vi satt før konkurransestart var å skape engasjement lokalt og dele opplevelser og erfaringer med andre.

Her har de aller fleste levert til gull. Sykehjemmene har inspirert hverandre, konkurrert med hverandre og heiet på hverandre. Mer kan en ikke forvente!

- Vi hadde en drøm om at «Sykkel-VM for eldre» skulle skape et engasjement hos syklister og ansatte. Engasjementet har vært over all forventing. Vi er utrolig stolte av alle og enhver som har gjort dette til et arrangement som virkelig har blitt lagt merke til, sier daglig leder i Motitech, Jon Ingar Kjenes.

Temamøter hver uke

Tittelen VMs beste støtteapparat falt til slutt på Resurscentrum Rosenbad i Karlstad i Sverige. I likhet med mange andre så har de virkelig fått profilert seg - både i media og ut mot pårørende. De hadde en fantastisk åpningsfest, har feiret underveis og fått mange nye syklister til å trene.

Her er noen av sakene fra svensk media: 
Skal slå Norge
Håper på VM-gull

Med utgangspunkt i inspirasjonsplakaten som alle deltakerne mottok, etablerte Karlstad faste samlinger under VM en gang i uken.
Her ble temaene styrke, matlyst (diett) lagånd, kondis og glede belyst gjennom korte foredrag fra eksperter på området.
 

- Vi har vært mellom 11 og 25 deltakere på hver samling. Det har vært et etterlengtet møte og det var nok også nødvendig for at de eldre skulle se sammenhengen mellom trening og samarbeid. Nå er det flere som ønsker at vi skal fortsette med disse samlingene i sammenheng med syklingen, så vi har nå besluttet å ha et treff hver 14 dag der vi tar opp ulike tema, forteller utviklingsleder i Karlstad kommune, Ann-Sophie Gustafsson.
 

Samlinger med egne fokusområder er kanskje noe å tenke på for andre også.

 


TV-stjerner, spons og limerick

MYE GLEDE: Det har vært mye glede under "Sykkel-VM for eldre"

MYE GLEDE: Det har vært mye glede under "Sykkel-VM for eldre"

Sykehjemmene som har deltatt i "Sykkel-VM for eldre" har virkelig markert seg under mesterskapet. Det har vært aviser, radio, TV, ordførere, kultursjefer, statsminister og andre ministre som har latt seg imponere.
Vi har ikke tilgang til alt som er lagt ut i aviser og lignende, men har delt mye fra deltakerne på vår Facebook-side. 
 

Våre danske venner på pleiehjemmene i Aabenraa ble tidlig TV-stjerner med innslag på ulike TV-kanaler i Danmark. Fantastisk engasjerte ansatte og beboere ved de tre pleiehjemmene Grønningen, Bovrup og Kirketoften!
Se TV-innslag fra Danmark

Også andre sykehjem ble TV-kjendiser. Lura Bo og aktivitetssenter har vært svært aktiv under VM med egne sanger, kamprop og mye annet.
De fikk også en syklist på pallen.
Innslag TV Sandnes

Alf Oskar Olsen (103) ble virkelig VM-kjendis med innslag på Norge Rundtpå Domkirkens sykehjem i Stavanger kom det også en limerick-stjerne til overflaten.

Ved Filten Serviceboliger i Drammen har engasjementet vært helt fantastisk. Engasjerte ansatte, pårørende og ikke minst syklister har gjort VM til en fest. Les og se video. 

Fusa, Os og flere andre sykehjem har kåret sine interne verdensmestre. Sykehjemmene i Bergen konkurrerte mot hverandre og Motitech fikk være med å kåre verdensmesteren for Bergen.

 sykehjemmet i Lom, fikk de sponset premier fra næringslivet før de trødde i gang VM. En kjempegod idé.

 

Internasjonal oppmerksomhet

"Sykkel-VM for eldre" var som kjent en offisiell del av folkehelsekampanjen til sykkel-VM i Bergen. Det førte til at det ble satt ekstra fokus på eldre og trening både før og under proffene sitt mesterskap i Bergen. Se en av sakene arrangøren laget om "Sykkel-VM for eldre"

The Olympic Channel, IOC sin offisielle TV-kanal, lot seg også sjarmere av konseptet. Her er TV-innslaget de lagde fra Bergen. 

I Toronto i Canada, lot en av de største nyhetskanalene seg sjarmere av våre canadiske deltakere og sendte ut sin reporter. Se det artige innslaget her.

ENORM INNSATS: "Sykkel-VM for eldre" ble en kjempesuksess.

ENORM INNSATS: "Sykkel-VM for eldre" ble en kjempesuksess.