Rotary-gave ga Motiview-glede

FANTASTISK GAVE: Haugesund og Karmsund Rotaryklubber har samlet inn 60.000 kroner til Sentrum behandlingssenter. (Foto: Wenche Johnsen, Haugesund kommune)

FANTASTISK GAVE: Haugesund og Karmsund Rotaryklubber har samlet inn 60.000 kroner til Sentrum behandlingssenter. (Foto: Wenche Johnsen, Haugesund kommune)

Den flotte gaven ble overrekt av presidentene Gunnar Johan Løvvik i Haugesund Rotaryklubb og Ingrid Rustad Schultz i Karmsund Rotaryklubb i begynnelsen av mai.
Og det tok ikke mange minutter før første syklist var i sving.

"Denne sykkelen er et vidunder!"
Se video fra TV-Haugaland her.


Lot seg begeistre på konferanse

Rotary Karmsund stiftet bekjentskap til Motiview på en Rotary-konferanse for noen år tilbake der konseptet ble presentert. Og de lot seg begeistre umiddelbart.

- Denne sykkelen er jo ikke bare for beboere og brukere- den gir ringvirkninger til pårørende og ansatte også. Her kan en kombinere trening med en samtale rundt en film. Så vi så fort at dette var et kjempeprosjekt å støtte forteller president i Karmsund Rotary, Ingrid Rustad Schultz.

I fjor samlet Karmsund Rotary inn penger så Bjørgene omsorgssenter fikk lisens på Motiview. Men innsatsen stanset ikke der.

- Vi tenkte at vi måtte få dette til i Haugesund også og startet jobben med å søke støtte. Dette var et større prosjekt siden Sentrum behandlingssenter i Haugesund ikke hadde sykkel fra før, slik Bjørgene hadde, forteller Schultz.

Karmsund fikk med seg Haugesund Rotary og sammen fikk de samlet inn hele 60.000 kroner. Og etter god jobbing opp mot lokale politikere og utvalg i Haugesund kommune, kunne Sentrum behandlingssenter få overekt både sykkel og Motiview-lisens i starten av mai.

Les sak på Haugesund kommune sine sider

Oppfordring til andre

Presidenten i Karmsund Rotary er svært begeistret for Motiview og mener Rotary andre steder i landet også bør vurdere å hjelpe sine lokale sykehjem med støtte til innkjøp.
- Absolutt. Vi er nesten 300 klubber i Norge. Vi kommer til å fortelle om Motiview gjennom våre kanaler, sier Ingrid Rustad Schultz.

Motitech sine kunder har god erfaring med å søke midler hos legater, stiftelser, foreninger o.l. 
Flere har fått støtte fra Gjensidigestiftelsen, Helselag, sparebankstiftelser, Lions, Røde Kors, menigheter, demensforeninger mm.