Verdensmestre i siste time

Da gjengen på Sofienberghjemmet forstod at de kjempet om verdensmestertittelen mot slutten av forrige ute, ble rekrutteringen tatt opp noen hakk.

- Jeg husker Kristin kom og hentet meg og spurte om jeg ville sykle fredag ettermiddag. Jeg hadde ikke syklet så mye, men det var kjempemorro, forteller en av damene som ble hente inn for å sikre seieren .

-Ja vi ble litt ivrige på slutten der, men det var så moro og alle ville jo vinne, forteller fysioterapeut Kristin Sørum Stana.

Og vinne gjorde de til slutt, til tross for at det på et tidspunkt på fredagen skilte få kilometer mellom Sofienberghjemmet og Lura Boas fra Sandnes.

Vinneren syklet totalt 4780,7 km

LES FLERE SAKER FRA SYKKEL-VM FOR ELDRE

Lagseier de luxe

Med over 40 syklister som har bidratt med sine kilometer, ble dette en skikkelig lagseier. Og det ble behørig feiret fredag. Champagne, trompet-fanfare, konfetti, marsipankake, jubel og klappsalver om en annen.

Jubelen nådde kanskje toppen da den store pokalen ble fisket fram og gitt til to av lagets utvalgte.

På veggen henger det er tegnet kart over Norge som skulle vise seg å få en sentral plass under konkurransen. 

- Vi startet syklinga i Oslo, så filmer fra området her, og så var målet å sykle til Nordkapp. På veien skulle vi se litt filmer fra områdene vi passerte, forteller Nina.

Men det ble tidlig klart at det ikke holdt å sette seg mål om Nordkapp.

BRONSEMEDALJØRER: Stein og Wigdis sørget for mer jubel for Sofienberghjemmet.

BRONSEMEDALJØRER: Stein og Wigdis sørget for mer jubel for Sofienberghjemmet.

- Vi syklet faktisk ned igjen også, og hadde enda mer tid igjen. Derfor tok vi oss en tur rundt kysten og opp til Sandnes for å "hilse" på konkurrentene våre fra Lura, skratter Kristin. 


Rørte syklister og ansatte

Det fortelles om mange gode opplevelser både fra syklister og ansatte under VM.  Derfor ble det også litt emosjonelt for flere parter da medaljene kom rundt halsen på stolte syklister.

Spesielt for bronsevinner for menn, Stein, ble det litt i overkant da jubelen hadde lagt seg.

- Dette er fantastisk moro å ha vært med på. Og at jeg skulle ta bronsemedaljen, ja det var virkelig stort altså, sa den rørte, men ditto stolte syklisten tilhørende Sofienberghjemmet.

Bronse ble det også i kvinneklassen etter en imponerende sluttspurt, Så ett gull og to bronse til Sofienberghjemmet i årets "Sykkel-VM for eldre" 

Som det også ble nevnt under festen- uten innsatsen til støtteapparatet, så hadde det ikke blitt gull til Sofienberghjemmet.

FANTASTISK STØTTEAPPARAT: Nina, Kristin og Eli ble hedret for sin uvurderlige innsats som støtteapparat.

FANTASTISK STØTTEAPPARAT: Nina, Kristin og Eli ble hedret for sin uvurderlige innsats som støtteapparat.